Μετρητες Ραδιενέργειας —radiation dosimeter soeks

Ψηφιακός ΜΕΤΡΗΤHΣ Για Ιονίζουσες Ακτινοβολίες β-γ-X-RAY  SOEKS

Το πιο προηγμένο μοντέλο, σχεδιασμένο το 2011
Είναι απλό και σύγχρονο μέσο για τη μέτρηση της ακτινοβολίας με νέα προηγμένα χαρακτηριστικά!Στο δοσίμετρο χρησιμοποιείται επαγγελματικό δοσιμετρικοσ αισθητηρας χαμηλής τάσης Geiger – Muller γάμμα και βήτα ακτινοβολίας τύπου-SBM20-1.Δοσίμετρο υπολογίζει το ποσό της γάμμα και βήτα σωματίδιον εντός 23 sec. (!) εξοπλισμένο με TFT οθόνη. παρέχει μια μέτρηση της έκθεσης σε ακτινοβολία και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Φωτεινή έγχρωμη οθόνη με σαφή αριθμητική και γραφική απεικόνιση των πληροφοριών, η υποστήριξη για πολλές γλώσσες, τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε μετρήσεις σε μνήμη και σύνδεση με υπολογιστή μέσω mini-USB κάνει αυτό το μοντέλο είναι πολύ άνετο στη χρήση. Κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό, μικρό μέγεθος και την ευκολία διαχείρισης – τα πρόσθετα πλεονεκτήματα τoy δοσίμετρο.!!! .

Πρότυπα και δόσεις.
—0,22 – 0,30 mSv / h – Κανονική ακτινοβολία υποβάθρου, είναι εκτεθιμένοι οποία είναι όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή.
—1,00 mSv / h – Ακτινοβολία ,που το πλήρωμα του αεροσκάφους δέχεται πετωντας στο υψομετρο 9000 μετρον!!! ΔΗΛΑΔΗ Καθημερινές πτήσεις!!!!
—2,28 mSv / h – μέση επιτρεπόμενης έκθεσης για την πυρηνική βιομηχανία των εργαζομένων.
—11,42 mSv / στηγμιεα εκθεση αυξάνεται δραματικά το επίπεδο κινδύνου του καρκίνου.

—40,00 mSv / Λόγος για την εκκένωση, μετά το ατύχημα στο Τσερνομπίλ.
—114,15 mSv στηγμιεα εκθεση – Προκαλεί ασθένεια ακτινοβολίας με ναυτία και χαμηλή περιεκτικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα, αλλά δεν είναι θανατηφόρα.
—570,77 mSv στηγμιεα εκθεση – Οι μισοί από τους ανθρώπους που πηραν την δόση αυτιν,ΕΞΕΠΝΕΥΣΑΝ μέσα σε ένα μήνα.
ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Γιαπωνία!!!
Pωσικης προελευσης με εγγυηση 1 χρονο απο το εργοστασιο.

TIMH : 249E

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

SOEX
SOEX
Πωλείται Δοσίμετρο SOEX Για γ-β ακτινοβολία και Χ-RENTGEN

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ EBAY ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ Ακτινολογικά και πυρηνικά εργαστήρια!!!!
Για εμπορουσ που εισαγουν προιοντα απο την ιαπωνια!!!
Το πιο προηγμένο μοντέλο, σχεδιασμένο το 2011
Είναι απλό και σύγχρονο μέσο για τη μέτρηση της ακτινοβολίας με νέα προηγμένα χαρακτηριστικά!Στο δοσίμετρο χρησιμοποιείται επαγγελματικό δοσιμετρικοσ αισθητηρας χαμηλής τάσης Geiger – Muller Γ και Β ακτινοβολίας τύπου-SBM20-1.Δοσίμετρο υπολογίζει το ποσό της γάμμα και βήτα σωματίδιον εντός 23 sec. (!) εξοπλισμένο με TFT οθόνη. παρέχει μια μέτρηση της έκθεσης σε ακτινοβολία και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Φωτεινή έγχρωμη οθόνη με σαφή αριθμητική και γραφική απεικόνιση των πληροφοριών, η υποστήριξη για πολλές γλώσσες, τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε μετρήσεις σε μνήμη και σύνδεση με υπολογιστή μέσω mini-USB κάνει αυτό το μοντέλο είναι πολύ άνετο στη χρήση. Κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό, μικρό μέγεθος και την ευκολία διαχείρισης – τα πρόσθετα πλεονεκτήματα τoυ δοσίμετρο.!!
Κύρια πλεονεκτήματα:
Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της συσκευής είναι η παρουσία σε αυτό των δύο Geiger-Muller counters, καθιστώντας την εργασία πιο γρήγορα και πιο ακριβείς μετρήσεις.
Χαμηλής τάσης Geiger – Mueller σκληρά β-και γ-ακτινοβολία-SBM20 τύπου-1
USER MANUAL ΣΤΑ ΑΓΓΚΛΙΚΑ !!!!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

SOEX. NITRAT TESTER
Οι ερευνητές στη Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, διαπιστώσαν ότι τα νιτρικά και τα νιτρώδη προκαλέσει σε ανθρώπους μεθαιμοσφαιριναιμία, καρκίνο του στομάχου, επηρεάζουν αρνητικά το νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς και να επηρεάσει δυσμενώς την ανάπτυξη του εμβρύου.
Μεθαιμοσφαιριναιμία – είναι λιμοκτονία οξυγόνου (υποξία) που προκαλούνται από τη μετάβαση της αιμοσφαιρίνης σε methemoglobin, δεν είναι σε θέση να μεταφέρει οξυγόνο. Methemoglobin σχηματίζεται κατά την λήψη νιτρωδών στο αίμα. Όταν το περιεχόμενο της methemoglobin στο αίμα είναι της τάξης του 15% – προκαλει λήθαργο, υπνηλία, εάν η περιεκτικότητα είναι άνω του 50% προκαλει θάνατο από ασφυξία. Η νόσος χαρακτηρίζεται από δύσπνοια, ταχυκαρδία, κυάνωση σε σοβαρές περιπτώσεις – απώλεια συνείδησης, σπασμούς και θάνατο.

Για τους ενήλικες θανατηφόρα δόση των νιτρικών είναι από 8 έως 14 g, οξείες δηλητηρίασεις συμβαίνουν αν ληφθει 1 με 4 g νιτρικού.
Νιτρικό tester SOEX, σχεδιασμένο για ταχεία ανάλυση της ποσότητας νιτρικών αλάτων στα λαχανικά και τα φρούτα (30 ειδη), καθώς επίσης και νωπό κρέας. Πιθανα προϊόντα μέτρησης που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των παιδιών και των προϊόντων που δεν έχουν καθιερώσει πρότυπα MPC.
Η ανάλυση προϊόντων γινεται με την επαφη(δια τρυπώντας)παράγεται από του αισθητήρα μέτρησης, που βρίσκεται στην προστασία από την τυχαία επαφή καπάκι.
Μετά μέτρησης παρέχει συμβουλές εμπειρογνωμόνων σχετικά με την καταλληλότητα προς χρήση, γκράφιτι πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο.

1.Νιτρικά άλατα – νιτρικά όπως NaNO3, KNO3, NH4 NO3, Mg (NO3)
2. Ανταποκρίνονται σε διαφορετικές δόσεις σε ανθρώπους.
Ωστόσο, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες νιτρικών αλάτων στο πεπτικό σύστημα του εν μέρει μειωθεί σε νιτρώδη (οι περισσότερες τοξικές ενώσεις), και η τελευταία κατά την είσοδό τους στο αίμα μπορεί να προκαλέσει μεθαιμοσφαιριναιμία. Επιπλέον, τα νιτρώδη με την παρουσία των αμινών μπορεί να σχηματίσει Ν-νιτροζαμίνες, καρκινογόνο δράση (προώθηση της διαμόρφωσης των καρκινικών όγκων). Όταν χορηγήθηκαν υψηλές δόσεις των νιτρικών αλάτων από το πόσιμο νερό ή τρόφιμα μετά από 4-6 ώρες ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή, μπλε δέρμα και τους βλεννογόνους, διάρροια. Συνοδεύεται από μια γενική αδυναμία, ζάλη, πόνος στην περιοχή της άρθρωσης, αίσθημα παλμών. Επιτρεπόμενη ημερήσια δόση του νιτρικού για έναν ενήλικο είναι 325 mg (ή 0.324 γραμμάρια) ανά ημέρα.
Tester όπως ένα κινητό τηλέφωνο εύκολα και χωρούν άνετα στο χέρι σας, ζυγίζει μόνο 105 γραμμάρια και έχει μια διαισθητική ελέγχου.
Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έγχρωμη οθόνη OLED. Στην πίσω πλευρά είναι η θήκη μπαταριών.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΝΙΤΡΙΚΩΝ ΑΛΑΤΩΝ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Όλοι μας , υποψιαζόμαστε ότι τα λαχανικά που καταναλώνουμε περιέχουν χημικές ουσίες που βλάπτουν την υγεία μας.

Το κίνημα οικολόγων προχώρησε σε έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι υποψίες αυτές μπορούν να τεκμηριωθούν.

Ταυτότητα της έρευνας:

· Στην διαδικασία της έρευνας είχαμε σύμβουλο γεωπόνο, ειδικευμένο στις βιολογικές καλλιέργειες.

· Η έρευνα έγινε από ανεξάρτητο εργαστήριο διαπιστευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

· Το αντικείμενο της έρευνας αφορά την συγκέντρωση των νιτρικών αλάτων στα λαχανικά.

· Έγιναν 3 δειγματοληψίες στο χρονικό διάστημα από 4/5/2006 μέχρι 8/5/2006.

· Οι 2 δειγματοληψίες έγιναν από φρουταρίες της Λευκωσίας και Λεμεσού και αφορούν δείγματα από 6 λαχανικά.

· Η τρίτη δειγματοληψία έγινε από βιοκαλλιέργεια στην Λεμεσό και αφορά δείγματα από 4 λαχανικά.

· Με βάση τον κανονισμό 466/2001 παράρτημα 1 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθορίζονται μέγιστες τιμές ανοχής των νιτρικών αλάτων για το μαρούλι, σπανάκι και κατ’ επέκταση για τα φυλλώδη λαχανικά, στα 2500 mg/kg.

Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνονται στην γραφική παράσταση που επισυνάπτεται:

· Με κόκκινο φαίνονται οι συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων στα λαχανικά από τις φρουταρίες.

· Με πράσινο φαίνονται οι συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων στα βιολογικά λαχανικά.

· Η κίτρινη γραμμή δείχνει την μέγιστη τιμή ανοχής στα νιτρικά άλατα, βάσει κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμπεράσματα:

1. Το μαρούλι και η γλυστιρίδα από τις φρουταρίες, βρέθηκαν να έχουν νιτρικά άλατα πέραν των επιτρεπομένων.

2. Το σέλινο , το λάχανο και ο μαϊντανός από τις φρουταρίες, βρίσκονται πολύ κοντά στη μέγιστη τιμή ανοχής των νιτρικών αλάτων.

3. Τα νιτρικά άλατα στις βιολογικές καλλιέργειες είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τα επιτρεπόμενα όρια ανοχής.

4. Τα νιτρικά άλατα στα λαχανικά από βιολογικές καλλιέργειες είναι πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα νιτρικά άλατα στις συμβατικές καλλιέργειες.

ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ 4/5- 8/5/2006

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

1. Συστηματικός και συχνός έλεγχος στους χώρους λιανικής πωλήσεως από τις υγειονομικές υπηρεσίες, για ανίχνευση βλαβερών χημικών ουσιών και απόδοση ευθυνών, εφ’ όσον στις συσκευασίες των λαχανικών, επιβάλλεται να αναγράφεται το όνομα του παραγωγού.

2. Απεγκλωβισμός των γεωργών από την απαράδεκτη πρακτική όπου οι σύμβουλοι γεωπόνοι είναι , κατά κανόνα και οι προμηθευτές των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων.

3. Στα πλαίσια του νέου σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης, υπάρχει πρόνοια για παροχή τεχνογνωσίας στους αγρότες. Αυτή πρέπει να παρέχεται από ειδικά καταρτισμένους γεωπόνους οι οποίοι να μην έχουν σχέση με εταιρείες φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Η εκπαίδευση αυτή πρέπει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στα πιο κάτω:

· Να τηρούνται οι χρόνοι κοπής των προϊόντων μετά το τελευταίο ψεκασμό.

· Όπου είναι δυνατόν να εισαχθούν μέθοδοι λίπανσης και φυτοπροστασίας από την εμπειρία των βιολογικών καλλιεργειών.

· Να αποφεύγονται οι ψεκασμοί με διασυστηματικά φυτοφάρμακα τα οποία μπαίνουν μέσα στα λαχανικά και έχουν μεγάλους χρόνους υπολειμματικής δράσης.

4. Να καθοριστούν αυστηροί κανονισμοί στα καταστήματα πώλησης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, ώστε τα φυτοφάρμακα και λιπάσματα να πωλούνται με συνταγή γεωπόνου, ο οποίος θα φέρει και την ευθύνη της οδηγίας του.

5. Να ενισχυθούν τα κίνητρα ώστε οι επαγγελματίες γεωργοί να προσανατολιστούν στις βιολογικές καλλιέργειες.

6. Σαν θετική πρόταση προς την κοινωνία το οικολογικό κίνημα αρχίζει εκστρατεία για προώθηση των βιολογικών καλλιεργειών σε μικρή κλίμακα, από τους πολίτες στον κήπο τους.

Σαν πρώτο βήμα έχουμε εκδώσει εγχειρίδιο με πρακτικές οδηγίες για βιολογικές καλλιέργειες, το οποίο θα δοθεί σ’ όλη την Κύπρο από τα προεκλογικά περίπτερα μας, το ερχόμενο Σάββατο. Μαζί με το εγχειρίδιο θα δίνουμε συμβολικά και ένα φυτό για άμεση εφαρμογή των οδηγιών.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

MENU KAI USER MANUAL ΣΤΑ ΑΓΓΚΛΙΚΑ !!!!